Historien om SKFo

Historien om SKF

(Dette er basert på et informasjonsskriv skrevet 24. mai 2009 og sendt ut av styret som da var ledet av Ingebjørg Birkeland)

Boligfeltet Kurland ble på midten av 70-tallet bygget ut. Bebyggelsen var meget tett på store deler av feltet. For å kompenserer for dette ble det avsatt en del friområder som ble regulert til “Park, anlegg for leik og idrett”.
Grunnen ble betalt av beboerne som deltok i boligutbyggingen gjennom sin tomtepris og prisen var noe høyere for eneboligene enn for rekkehusene.

Da boligutbyggingen i området var avsluttet var det like før at området gikk tapt. Takket være årvåkenhet hos enkelte beboere, ble friområdene reddet og skjøtet over fra Lørenskog Boligbyggelag til alle beboerne i boligutbyggingen ca i 1987. I denne sammenheng ble beboerne organisert i det som heter Sameiet Kurland Friområder.

Konsekvensen av dette var at friområdene nå ble vår felles eiendom i tillegg til den delen der leiligheten/huset står.
Delen du eier i sameiet følger dermed eiendommen/andelen og vil ved salg følge med på salget.

Forskjellen Kurland vel og SKF

Kurland Vel og Sameiet Kurland Friområder er ikke det samme – men våre veier krysses…

Kurland Vel er en velforening som drifter Grendehuset, arrangerer barneskirenn, skogdag for familien, julegrantenning og en rekke andre aktiviteter.

Alle beboerne i boutbyggelsen er pålagt medlemskap i Kurland Vel. Kurland Vel som organisasjon er ikke en medeier i Sameiet Kurland Friområder, men en av de tre styremedlemmene (og dens vara) er en representant fra Kurland Vel.

Kurland Vel er på Facebook.

Historien Kurland

På sidene til Kurland skole er det en artikkel om historien til Kurland. Den kan  du finne her.
Videre står det noe om Kurland på lokalhistoriewiki.no

[print-me]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *